Instruktører

Guri Nyhaug

Guri møtte yoga og meditasjon første gang i 1995 og har siden vært innom mange lærere og yogaformer, med hovedvekt på Vinyasa Flow og Ashtanga Vinyasa Yoga.
Hun tok sin første Teacher Training med David Swenson, med videreutdanning ved Puro Yoga, hvor hun også underviste i 2005-2009. i 2012 sertifiserte hun seg innen Yogaworks, hvor flyten fra Ashtanga, presisjonen fra Iyengar og den personlig tilpassede formen fra Vini Yoga spiller sammen.
Hun er sertifisert i barneyoga basert på Montesori pedagogikken. I 2013 tok hun Yin Yoga utdannelse ved det norske Yin Yoga instituttet, hvor den taoistiske retningen og kinesisk medisin ligger til grunn. Med videreutdannelse i Yin Yoga høsten 2016.
Gjennom sitt virke som terapeut innen Rosenmetoden og IKYA, har hun dyptgående kunnskap i hvordan kroppen reflekterer bevisstheten og livsreisen vår, og hvordan vi gjennom yoga kan være mer aktive og deltagende i våre egne liv, gjennom bevisste valg.
Guri tilbyr også kroppsbehandlinger innen Rosenmetoden, en dyptgående kroppsbehandling for avspenning og frigjøring av blokkeringer ( www.rosenmetoden.no) I tillegg gir hun behandlinger i IKYA (utt: IKAYA), en form for vibrasjonell medisin (www.ikyaacademy.no)

Mira Beckstrøm Laurantzon

”Yoga guider meg ut i verden og inn i meg selv”

Mira Beckstrøm Laurantzon
Mira har lang erfaring med å studere og undervise ulike former for yoga, og underviser i dag for det meste yin, rolig (hatha) yoga samt dynamiske flyt-klasser.Blant mange fantastiske lærere har hun blant annet studert Vinyasa-yoga med John Bentham, Yin-yoga med Biff Mithoefer og Cecilie Roubaud, Yoga-terapi med Donna Farahi, Hridaya-yoga og meditasjon med Sajahananda, Womb-yoga med Uma Dinsmore Tuli og Ayurveda og Kundalini-yoga med Uma Inder. Mira er dedikert til Ayurveda og hvordan vi kan bruke denne vitenskapen til å lære om oss selv som natur og sammenhengen mellom vår personlige helse og jordas helse. I det siste har hun dukket inn i feminin/womb yoga og er opptatt av hvordan vi kan bruke yoga som et verktøy til å gå dypere inn i å hele, nære og feire den feminine kroppen. 
Mira har en master i India-vitenskap og er også utdannet fra Forfatterstudiet og spiller cello i to yoga-band. I klassene hennes fokuserer hun på tilstedeværelse, aksept og flyt - for å bevege og balansere energiene og skape kontakt og kjærlighet med oss selv og alt rundt oss. Hun opplever yoga som en holistisk praksis som forener motsetninger og hjelper oss å huske oss selv som hele.

Jonathan Weber

Jonathan is originally from the United States. He has been playing around with yoga for over 25 years, when he took his first 2 year training in Kripalu yoga. His journey in yoga has taken him through many forms and schools, and he shares his broad wisdom and humor in teaching others now. He is certified in Mindful Hatha yoga and Therapeutic Mindfulness-Based yoga, reflecting his passion in understanding the mind-body connection, using modern research, and finding greater well-being. In 1996, he became certified in EDGU, a blend of Kundalini yoga and martial arts to exercise and energize the spine. He lived for a year in Hawaii with the creator while learning this movement form. He has trained in both Yin yoga and Restorative yoga, which he loves to integrate into his teaching to balance out the more active postures and experience a deeper release of stress or tensions in the body and mind. Jonathan has taken special interest in the mental training aspect of yoga, to learn how to calm and focus the mind, develop greater self-mastery, and find the freedom to make conscious choices in life. He began teaching meditation techniques to yoga students in Oslo when he arrived to Norway in 2006, where he was a teacher at Puro Yoga and Oslo Yoga studios. He is also an accomplised visual artist, having illustrated the “Pilates Teacher Training Manual” and “Energy Yoga Teachers Training Manual,” for Elixia, (2007).

Jonathan underviser på lettforståelig engelsk. 

Gitte Ous

Yoga for meg handler om å finne veien hjem
 Gitte er utdannet innen animasjon, eksperimentell film og site specific video ved Animationsakademin, og Högskolan på Gotland. Nå jobber hun som site specific video kunstner, og underviser i animasjon og visuelle medier. 
Gitte hadde sitt første møte med yoga i 2006 da hun gikk på kundalini yogakurs for gravide. Siden 2011 har hun praktisert, utforsket og kurset seg innen flere yogaformer etter ulike faser og behov i livet.
Gittes hjerte brenner ekstra for barneyoga. I 2011 utdannet hun seg til mediyoga instruktør for barn og ungdom. Sammen med dattern på 12 år, driver hun Eventyryoga for barn og foreldre og har faste eventyryoga stunder på Fredrikstad og Onsøy Bibliotek. De har gjennom flere år holdt workshop i både familieyoga og bueskyting ved ulike festivaler i Norge og Sverige. 
Gitte er sertifisert mediyoga instruktør i 2012, har yogalærerutdannelse fra  Elixia Nordic Education 2015,  Holistisk Yoga med Anneli Mjøen ved Oslo Yoga 2017,  ISHTA Yin Yoga med Ulrica Nordberg fra Studio Shakti i Stockholm 2018, og er under utdannelse i Mindful Restorative Yoga med Elise Jansen.  
Gitte har tidligere undervist i AshtangaYoga og Acroyoga, men har de siste årene gått over til roligere former der hun henter inspirasjon fra Mediyoga, Yin Yoga og Restorative Yoga. 
Gittes timer passer de fleste, og tilpasses for de med fysiske og psykiske begrensninger. Hun bruker ofte yogaprops som klosser, bolstre, pledd, stol og vegg som hjelpemiddel for å bygge opp, støtte og tilpasse hver enkelts behov på en sikker og behagelig måte. Timene hennes har en hvilende atmosfære med fokus på å få tid til å lytte og observere kroppen i samspill med pusten som anker.
Gitte har det siste året utforsket å bruke essensielle aromaoljer i sin egen yogapraksis for å støtte asanas, pranayama, avspenning og meditasjon. Hun jobber også nå med å integrere eteriske oljer i sine klasser.

Maria Sørlie Berntsen

Maria sitt første møte med yoga var gjennom morens ti faste yogaøvelser på soverommet, som hun observerte med stor interesse som barn. Hun startet å praktisere selv i 2002, og siden den gang har yoga vært et fast holdepunkt som stadig har fått større plass i livet hennes. I 2016 startet Maria å fordype seg ytterlige i yoga, først ved å studere Yin yoga med Beta Lisboa i Polen (60 timer), og deretter Hatha vinyasa yoga (200 timer) med Yandara Yoga Institute i Sverige. Året etter fortsatte hun utdannelsen i Mexico, med en fordypning somomfattet yin yoga og meditasjon (300 timer).  Interessen for yoga har også bragt henne på tre studieturer til India.

Maria underviser fra hjertet, med en varm og rolig tilstedeværelse som sies å smitte over på alle i rommet. Yogaklassene hennes spenner fra de helt myke og dype, til lekne og styrkende flyt-sekvenser, med en mindful tilstedeværelse som fellesnevner. Hun er opptatt av å skape et trygt og prestasjonsfritt rom, der du er fri til å bli kjent med din kropps muligheter, grenser og å gi slipp. I klassene fletter hun ofte inn bilder og elementer fra naturen, yogafilosofien og av og til litt poesi.

Maria underviser fast i Yin flyt på mandager, og ellers er med på rullering helg. Du kan også møte henne som vikar på de andre timene på Yogahuset. Hun er også utdannet innen Thai massasje, og tilbyr massasje behandlinger i Panoramasalen.

Foto: Ane Larsen